7 supergezonde producten voor weinig geld

Het doel van gezond eten is het kiezen van heerlijk voedsel met veel voedingsstoffen dat voldoet aan je eetlust en aan de behoeften van je lichaam. U denkt misschien dat het kopen van voedzaam voedsel duur zal zijn, maar met een beetje creativiteit hoeft gezond eten niet duur te zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen een gezond dieet te handhaven en tegelijkertijd uw voedselkosten te verlagen.

Tomaten in blik

Tomaten in blik worden veel gebruikt. Ze zijn zeer veelzijdig en betaalbaar. Een blik tomaten kost meestal minder dan $2 en is lang houdbaar, wat voedselverspilling tegengaat.
Tomaten in blik zijn niet alleen een onmisbaar ingrediënt voor allerlei heerlijke maaltijden, ze hebben ook een hoge voedingswaarde. Ze bevatten veel vitamine C en lycopeen, een antioxidant die ontstekingen kan helpen verminderen. De consumptie van tomaten wordt ook in verband gebracht met lagere niveaus van “slecht” LDL-cholesterol en bloeddruk.
Tomaten in blik kunnen worden gebruikt in soepen, stoofschotels en pastagerechten.

Havermout

Haver is een fantastische voedzame maaltijd om bij de hand te hebben. Ze zijn betaalbaar en bieden een eenvoudige manier om uw gezin van een verbazingwekkende hoeveelheid voedingsstoffen te voorzien. Niet alleen is een grote bak gewone haver goedkoper, maar het is ook gezonder dan pakjes kant-en-klare havermout met een smaakje, die meer bewerkt zijn en vaak toegevoegde suiker bevatten. Het hoge vezelgehalte van volkoren haver helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte en zorgt voor een verzadigd gevoel. Bovendien bevat elke portie haver B-vitaminen, ijzer, mangaan, fosfor, zink en magnesium.

Pindakaas

Door zijn prominente rol in de populaire PB&J sandwich is pindakaas een huishoudelijk begrip. Pindakaas is heel betaalbaar en levert een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen in een kleine verpakking. Met een portie van 2 eetlepels gaat één pot heel lang mee. Bovendien is het rijk aan plantaardige eiwitten, hart-gezonde vetten en vitamine E en B-vitaminen. Zoek bij het kopen naar pindakaasmerken zonder extra suikers.

Aardappelen

Elk huishouden zou aardappelen op voorraad moeten hebben. Er zijn verschillende manieren om ze te bereiden, en een zak van 5 pond kost vaak minder dan 5 dollar. Ondanks hun slechte reputatie zijn aardappelen rijk aan voedingsstoffen. Kalium is een essentieel element voor het regelen van de vochtbalans en spiersamentrekkingen, naast andere lichaamsfuncties. Aardappelen zijn rijk aan kalium.

Linzen

Veel plantaardige diëten bevatten linzen. Ze zijn betaalbaar en een uitstekende bron van eiwitten, vezels, ijzer en mangaan. Bovendien bevatten ze antioxidanten die kunnen helpen in de strijd tegen ontstekingen en het ontstaan van chronische ziekten.

Popcorn

Popcorn wordt meestal geassocieerd met het kijken naar een favoriete tv-show of film, maar het kan op elk moment van de dag worden geconsumeerd als een gezonde snack. Deze snack kost meestal minder dan $2 voor een pond pitten, en heeft verschillende gezondheidsvoordelen.
Popcorn is rijk aan voedingsvezels, magnesium en ziekte bestrijdende antioxidanten. Bovendien bevat gewone popcorn weinig calorieën, waardoor het een ideale snack is voor mensen die aan het lijnen zijn.

Eieren

Eieren zijn een typisch huishoudelijk product. Eieren zijn rijk aan eiwitten en kosten minder dan twintig cent per stuk. Een groot ei bevat zes gram eiwit en wat vitamine D. Eieren bevatten ook de antioxidanten luteïne en zeaxanthine, die de gezondheid van de ogen bevorderen en het risico van leeftijdsgebonden maculadegeneratie verlagen.
Hoewel eieren meestal in verband worden gebracht met het ontbijt, kunnen ze op verschillende manieren worden gegeten. Maak met eieren een heerlijke quiche, gebakken rijst met groenten of een broodje eiersalade.

Plaats een reactie