Goedkope studenten maaltijden

Veel studenten die van huis weggaan en gaan studeren, maken voor het eerst kennis met koken. Leren hoe je een paar eenvoudige en goedkope zelfgemaakte maaltijden bereidt, bespaart je zowel tijd als geld. We hebben een lijst samengesteld van de 7 favoriete “goedkope en lekkere” studentenmaaltijden, zodat je kunt genieten van zelf gekookte maaltijden zonder de bank te breken!

1. Pasta bakken

Pasta is een essentieel voedsel voor studenten. Er zijn talloze variaties van sauzen, vormen en toppings, maar de pastabak blijft het favoriete gerecht van de student. Pasta kan je “breekglas in geval van nood” zijn als je aan het eind van het semester een strikt budget hebt of haast hebt met eten tussen de universiteit en het uitgaan. Als het je aan motivatie ontbreekt, kun je hier alle beste recepten vinden.

2. Volledig Brits

Een traditioneel Brits gerecht bedoeld om een kater te genezen. Of je nu veganist, vegetariër of carnivoor bent, er zijn talloze opties voor je Full English. De meeste ingrediënten zijn in blik of diepvries verkrijgbaar, zodat je het gerecht steeds opnieuw kunt maken.

3. Katsu Curry

Wil je bij Wagamama eten, maar heb je een studentenbudget? Er zijn talloze recepten om deze studentenfavoriet thuis te maken voor een fractie van de prijs, en dit recept van Mob Kitchen is onze favoriet. Voor vegetariërs kun je de kip gemakkelijk vervangen door aubergine of tofu.

4. Burgers

Je kunt een heerlijke hamburger krijgen zonder een bezoek aan McDonald’s of Burger King. Je kunt gemakkelijk een hamburger bereiden die aanzienlijk gezonder is. Of je nu een carnivoor, een vegetariër of een veganist bent, er zijn uitstekende opties verkrijgbaar bij alle supermarkten. Onze favorieten zijn Beyond Burgers!

5. Fajitas

Je hebt niet echt het leven van een student geleefd totdat fajitas je go-to platte maaltijd zijn. Dit recept voor kip fajitas van Delish zal je huisgenoten doen smeken om ze opnieuw te maken en om het nog makkelijker te maken; je kunt de ingrediënten bij elke supermarkt kopen.

6. Chili op basis van vlees

Chili con carne is de ideale maaltijd voor een drukke student. U kunt porties invriezen of restjes in de koelkast bewaren voor de thee of lunch van de volgende dag. Het is snel en eenvoudig te bereiden, waardoor je niet je vijfde maaltijddeal van de week hoeft te kopen.

7. De ideale gebakken aardappel

Zowel vezels als vitaminen, die de spijsvertering bevorderen, zijn overvloedig aanwezig in gepofte aardappelen, waardoor ze heel gezond zijn. Ze zijn ook een veelzijdige en verzadigende optie voor een dieet. Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je een aardappel bakt, gaat het erom de juiste vulling te kiezen – en er zijn talloze opties!
Als student met een krap budget lijkt goed eten misschien onmogelijk. Maar als je weet waar je eten kunt kopen en hoe je het moet bereiden, kun je toch goed eten, je goed voelen en niet failliet gaan.

Plaats een reactie