Simpele gerechten voor beginners

Als je voor het eerst gaat koken, kan elk recept intimiderend zijn. Maar met deze snelle en eenvoudige eetsuggesties ben je binnen de kortste keren een pro in de keuken, of je nu in 15 minuten klaar bent, of slechts een klein aantal onderdelen nodig hebt, of in één pan gekookt kan worden.

Geroosterde groenten

Weet je wat je kunt maken met alle groenten die je niet rauw zou eten naast de groenten die je wel rauw zou eten? Die moet je roosteren nadat je ze in olijfolie en zout hebt gegooid en vervolgens op een ovenschaal hebt gelegd en gekookt. Het enige wat echt telt, is dat je niet te veel van wat dan ook roostert, zodat elk afzonderlijk stukje lekker knapperig wordt. Roosteren op 425 graden is een vereiste stap in een van onze recepten. Je wilt toch niet schaven? Rooster dan een complete aardappel of zoete aardappel.

Roerbakgroenten

Het koken van groenten op hoog vuur in een pan of wok brengt hun volle smaak naar boven, en brengt het beste naar boven in zelfs die groenten die het niet goed doen in de oven. Omdat het voedsel aan veel hitte wordt blootgesteld en de saus uit de pan in het gerecht wordt opgenomen, wordt roerbakken vaak beschouwd als een van de meest effectieve manieren om voedsel op smaak te brengen. Bovendien is dit een eenvoudige methode om restjes gemalen varkensvlees en rijst (gebakken rijst!) op te gebruiken.

Bonen

Het koken van droge bonen is lachwekkend eenvoudig. Doe de bonen in een pan, bedek ze met een flinke scheut vet, bedek ze met water, bestrooi ze met zout, en breng ze minstens een uur maar niet langer dan twee uur aan de kook. Het is raadzaam wat onderzoek te doen naar deze fundamentele maaltijd, want het is het product van veel vallen en opstaan, verschillende denkrichtingen en vele culinaire tradities.

Kip in de oven

Worstelen met een lichaam van vier of vijf pond lijkt misschien meer moeite dan het waard is, maar restaurants hebben al prachtig vergulde vogels als fetisjproducten op hun menu staan. U moet zich echter niet laten misleiden door de eerdere prijs van $70 “voor twee” kippen; een complete gebraden kip is een veel kosteneffectievere methode om restjes te produceren dan een willekeurige hoeveelheid stukjes kip. Het kan op verschillende manieren worden gemaakt, waarvan sommige effectiever zijn dan andere, maar een gietijzeren pan, trossen touw of boter onder de huid is niet nodig. Je hebt alleen een kip, wat zout en een op zeer hoge temperatuur voorverwarmde oven nodig.

Pasta

Er zijn veel verschillende recepten voor pasta te vinden. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom het toevoegen van marinara saus of boter aan noedels resulteert in zo’n glansloos gerecht, dan blijkt er een heel eenvoudige verklaring te zijn voor dit fenomeen, en het is niet wat je denkt! Gooi de noedels in de saus als deze is opgewarmd.
Probeer tijdens de koudere maanden van het jaar eens een stevige curry van kikkererwten en zoete aardappelen te maken en serveer die met rijst of quinoa.
Het is niet nodig ingewikkelde recepten te volgen of veel tijd in de keuken door te brengen om een maaltijd samen te stellen die zowel voedzaam als bevredigend is.
De hierboven beschreven gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook vrij eenvoudig te bereiden.

Plaats een reactie